Sitemap for www.selma3.dk Motorbåden Selma III
Motorbåden Selma III

Nyt navneskilt

Sidste år måtte jeg på grund af tidsnød nøjes med et navneskilt i folie, men nu skal det laves rigtigt. Jeg har valgt at save bogstaverne ud i 8 mm mahogni i samme skrifttype som her øverst på siden. Til det har jeg købt en billig dekupørsav som, har jeg fundet ud af, er et ganske nyttigt stykke værktøj til mange andre ting også.

 

Bogstaver udskåret og bejdset
Jeg startede med at printe bogstaverne ud på alm. papir, sådan at skriften var outlined. Derefter klæbede jeg papiret fast på træet med en limstift. Og så var det bare at save bogstaverne ud. Jeg har lavet dem med 15 grader smig, sådan at der kommer lidt facon på. Efterfølgende er kanterne blevet slebet, så hakker og ujævnheder blev fjernet.

 

Oprindeligt havde jeg tænkt mig at lægge bladmetal på for at få en messinglignende overflade, men jeg kunne ikke rigtigt få det til at se ordentligt ud, så det blev i stedet guldbronze. Desuden har jeg bejdset træet for at få helt mørke kanter. Bogstaverne får til slut 6 gange Epifanes lak, så det kommer til at stå helt blankt.

 

Dekupørsav - et nyttigt stykke værktøj
 
Bogstaver med guldbronze
 
Bogstaver efter 2. gang lak
Motorbåden Selma III  •  Hjemhavn: Ribe  •  Tlf.: +45 75173059  •  
Medlem af DFÆL Logo Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer
Vinter 2006 - 2007
Restaurering 2007 - 2010
Årene 2010 - 2017
Renovering 2017-2019
Vinter 2019 - 2020
Tips & erfaringer
Select english language