Sitemap for www.selma3.dk Motorbåden Selma III
Motorbåden Selma III

Reparationer på overbygningen


Da det jo ikke er så længe siden at båden fik en gennemgribende renovering, er der kun nogle få deciderede reparationer. Der var en del løse propper i dækket, og så var der råd i en enkelt dæksplanke og også bjælken nedenunder lige bag ved den forreste luge.


Jeg fik ikke taget nogen billeder af reparationen, men det var en lille ting at lave, planken er kun ca. 40 cm lang, og da jeg havde gemt nogle stykker fra det gamle styrhustag, var det blot at skære en ny, og skrue den på. Bjælken nedenunder fik en lus limet i med epoxy.
Desuden var der slået et stykke af den inderste kant i den forreste luge, det fik jeg også luset.


Dæksfugerne havde det ikke så godt, så jeg valgte at fuge hele agterdækket om sammen med 4-5 fuger i fordækket. Resten blev fuget efter i revnerne. Jeg kunne have valgt at fylde revnerne med Coelan, men jeg tænkte at det nok var nemmere at bruge fugemasse (hvilket jeg, efter at have arbejdet med Coelan, nu er 100% sikker på)


Alt i alt var det hele i meget fin stand, stort set alt hvad jeg lavede ved sidste renovering har holdt rigtig fint.


Jeg har været træt af vinduerne lige siden jeg renoverede sidste gang. Båden havde oprindeligt rektangulære vinduer som var monteret fra indersiden, men de er på et tidspunkt blevet ændret til ovale vinduer, som er noget smallere end de gamle. Derfor har vinduesrammerne været synlige fra indersiden, og i det hele taget har hele vinduesarrangementet set mindre pænt ud. Så jeg var simpelthen nødt til at finde en pænere løsning inden jeg sprøjtede Coelan for en mindre formue på.


Løsningen blev at tilpasse en træramme til de rustfri rammer, så vindueslysningen kom til at passe, og så limfugen udvendigt blev dækket af stålrammen. Det var et større stykke arbejde, for jeg var nødt til at stemme en del af det ud med håndkraft - der var ikke plads til fræseren, især ikke i agterkahytten. Rammerne blev lavet i to dele og limet i med epoxy fra begge sider. Jeg synes resultatet blev ganske fint, usynligt udvendigt men rimelig pænt indvendigt. 


 
 
Motorbåden Selma III  •  Hjemhavn: Ribe  •  Tlf.: +45 75173059  •  
Medlem af DFÆL Logo Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer
Vinter 2006 - 2007
Restaurering 2007 - 2010
Årene 2010 - 2017
Renovering 2017-2019
Vinter 2019 - 2020
Tips & erfaringer
Select english language